Членът на Изпълкома на БФС - Венцеслав Стефанов коментира по обичайния за него стил загубата на България с 0:4 от Англия в европейска квалификация. Босът е категоричен, че бразилците Вандерсон и Марселиньо нямат място в селекцията на "трикольорите". Ето какво сподели той пред колегите от "Спортал":

Балъков: Англия ни даде урок по динамика и модерен футбол

Балъков: Англия ни даде урок по динамика и модерен футбол

"Видяхте колко голяма е разликата"

"Тежка загуба, очаквана загуба. Слушах добре коментарите след мача... Трябва да започнем да даваме шанс на български момчета в националния отбор. Нали видяхте в отбора на Англия колко млади момчетата имаше. Моите уважения, но с Дани Младенов, Сърмов, Мърмов, няма да стане. Смятам, че бразилците нямат място в националния отбор. Вандерсон колко пъти го видяхте да се включи във фаза защита? Същото мога да кажа и за Марселиньо. А видяхте англичаните как играха. Вандерсон, Мандерсон... така няма да се получат нещата. Трябват наши момчета. Аз съм за въвеждане на правило да няма повече от трима-четирима чужденци в клубовете от родното първенство. В Русия как е възможно това, защо у нас да не е? Ние взимаме разни бразилци. Хайде, ако са от Венецуела, да им помогнем на момчетата, там е криза, но в България взимат всякакви.

"Не знам дали ви направи впечатление как свирят в Европа! Видяхте ли за какви нарушения дадоха дузпи. У нас такова нещо няма - тук трябва я да ти извадят око, я да ти счупят капачка, я да ти извадят рамо, я да ти строшат две-три ребра поне, за да свирне съдията дузпа. В Европа е друго. Наскоро на мач на Славия главният съдия каза, че не е дал втора дузпа, защото била много скоро след първата. Можете ли да си представите! Това е положението. Николай Бодуров си мисли, че играе в нашето първенство. Футболистите на ЦСКА, Левски, Лудогорец са свикнали, че тук каквото и да направят в наказателното поле, позволено е. В чужбина обаче нещата лъсват. А лъсна и защо Люпко Петрович не пуска Бодуров. Старата лисица не е изкукала и ние трябва да се учим от такъв човек. Положението в националния отбор е "стягай се, че има още". Това е", каза шефът на най-стария столичен клуб".

Марселиньо: Няма как да съм щастлив след такъв мач

Марселиньо: Няма как да съм щастлив след такъв мач

"Резултатът е лош"