Босът на Славия - Венцеслав Стефанов е на мнение, че националният отбор на България може да поеме във възходяща насока, ако започне сериозното налагане на младите ни таланти, както в държавния тим, така и в клубовете от efbet Лига. Ето какво още каза ексцентричният футболен ръководител пред "Спортал":

Христо Стоичков: "Парк де Пренс", 90-ата минута, Емо Костадинов и... Господ е Българин!

Христо Стоичков: "Парк де Пренс", 90-ата минута, Емо Костадинов и... Господ е Българин!

"Велик ден е!"

"Всеки си има своята правда, но не бива Лечков и Попов да правят тези неща. И двамата са дали много за футбола, но не бива така. Нека двамата успокоят топката! И Данчо е правил грешки като по-млад, нека не бъде толкова критичен към всички останали. Не бива да се разнасят така пред хората.

Преди години така Любо Пенев говореше против колегите си от златното поколение. Това не бива да се прави. Не съм чул една лоша от устата на Боби Михайлов, на Емо Костадинов, на Краси Балъков. Това не е правилният начин. Лечков беше много голям футболист, уважавам го, но явно подходът му с футболистите не е силната му страна.

27 години от чудото на "Парк де Пренс"

27 години от чудото на "Парк де Пренс"

Благодарение на този триумф изживяхме онова велико американско лято и накарахме световните сили да говорят с уважение за България

Срещу Финландия се видя реалната стойност на футбола, който е в България в момента. Няма какво да се заблуждаваме. Най-големият проблем в българския футбол е големият брой чужденци. В това отношение Лечков е прав. Не си държим на нашето, не си оценяваме нашите момчета! Димитър Пенев налагаше навремето златните момчета. Подиграват му се, може би словоредът му не е перфектен, но футболът го разбира. Това е нужно за един футболен треньор, а не да говори 8 езика. Футболистите трябва да получават шанс - да се бачка!

Ивелин Попов с провокация към Йордан Лечков?

Ивелин Попов с провокация към Йордан Лечков?

По-рано днес членът на Изпълкома на БФС нападна Попето

В Левски добре че сега закъсаха, иначе и там ги бяха наредили от кол и въже. Не е редно разни мениджъри да си правят тънките игрички и да карат какви ли не футболисти от Африка, от Южна Америка и от Нова Каледония, а нашите момчета да седят на пейката и да гледат. Не искам да давам акъл нито на Гришата, нито на Домусчиев, техни са си парите. Важното е националният селекционер да дава шанс на млади и талантливи играчи.

Националният отбор е чест, той е отговорност, оръжието там е тежко. Моуриньо и Копърфийлд да застанат в тандем на мястото на Дерменждиев, чудо няма да стане. Трябва да имаме дупе и да се даде шанс на младото поколение, докато направят сплав. Имаме талантливи момчета! Манчестър Сити не току-така се спря на Филип Кръстев. Мога да ви кажа още имена - Мартин Минчев от Варна, нашите близнаци в Славия, Калоян Кръстев, Георги Йомов, Валентин Антов, Даниел Наумов, Доминик Янков, Светослав Ковачев, Светльо Вуцов. Имаме! Ще видите.

Ето репликата на Йордан Лечков, която предизвика реакцията на Ивелин Попов

Ето репликата на Лечков, която предизвика реакцията на Попето

"Защо аз трябва да поемам негатива, че отборът не се е класирал?"

Но трябва да им се даде шанс на всичките. Победите ще дойдат, апетитът идва с яденето. Когато разни мениджъри докарат някое недоразумение в България, после тези недоразумения съдят клубовете за големи пари - виждате какво стана с Левски и ЦСКА. Това е плод на мениджърски интереси", каза Венцеслав Стефанов.