Медиите в Швейцария, местните футболни специалисти, а и феновете в страната се обединиха около идеята, че "кръстоносците" трябва да разгромят България.

Припомняме, че тимът на Мурат Якин е с равен брои точки с Италия на върха в класирането, но изостава с две попадения по голова разлика.

"Разгромете ги, това ни е шансът! Българите не са добър отбор и са отлична предпоставка за изразителна победа, която да ни прати на първото място, а оттам директно на световното първенство в Катар", тръбят в Швейцария.

Швейцария - България, развой на срещата по минути
на живо

Швейцария - България, развой на срещата по минути

България с тежко поражение в Люцерн

Припомня се, че отборът, който тогава беше воден от Владимир Петкович, можеше да победи много по-изразително България в София, след като до 13-ата мин. водеше с 3:0, но после се отпусна.

"За пореден път се доказа, че никога не трябва да се подценява ситуацията. В София играчите се смилиха над съперника и сега изоставаме от Италия. Всички очакваме, че у дома ще победим изразително България и ще изпреварим "адзурите", но не трябва да забравяме, че съперникът направи 1:1 с Италия като гост", пишат още в Швейцария, цитирани от "Мач Телеграф".