След срамното реми с Молдова (0:0) селекционерът на младежите Александър Димитров обяви, че не само Силвестър Джаспър и Йоан Стоянов са "чужденците", които ще играят за България и се гледат много други футболисти.

Той спомена и името на Лукас Петков, който обаче в момента не може да представлява тима ни поради документални проблеми, които БФС се опитва да реши за квалификациите през март, пише "Мач Телеграф".

21-годишният халф нашумя у нас през май. Тогава Петков влезе в 87-ата минута на мача Байерн - Аугсбург (5:2), като треньорът на гостите Маркус Вайнциръл го пусна като смяна на опитния Андре Хан.

Така че той вече има дебют в едно от най-силните първенства в света, макар и само за няколко секунди. Но това е нещо, за което мнозина други само са мечтали, а и никога няма да направят - да запишат минути в германския елит.

Лукас Емануел Петков е роден на 1 ноември 2000 г. във Фридберг, Бавария. Първият отбор, за който започва да играе, е Меринг. Остава там до 2008 г., когато преминава в Аугсбург. По това време Петков е на едва 7 години. В школата на въпросния клуб се представя чудесно, като почти винаги играе за по-големите.

Така дебютира за отбора до 19 години, когато е на 17. Следва бърз преход в дублиращия тим, преди през 2020 г. да дебютира за първия състав. С оглед на това, че трудно би се преборил за титулярно място в Аугсбург, Петков е пратен под наем във Ферл от Трета Бундеслига. От началото на сезона има 14 мача, в които е вкарал 5 гола. Отборът, в който той е съотборник с друг наш талант -17-годишният Емануил Мирчев, заема 17-о място от 20 отбора.

Обявиха наш младежки национал за двойник на Джейдън Санчо

Обявиха наш младежки национал за двойник на Джейдън Санчо

Силвестър Джаспър получил одобрението на колегите си от младежкия национален отбор