Три промени се очакват в националния отбор по футбол на Люксембург преди утрешния мач с България, който е 10-и и последен за годината за тима на Великото Херцогство, стана ясно на днешната пресконференция на треньора им Люк Холц.

Селекционерът на Люксембург Люк Холц влезе с усмивка на срещата с медиите, тъй като все още се наслаждаваше на резултата от мача с Унгария (2:2) в четвъртък и влизането на няколко нови млади футболисти. До момента за 2022-а година Люксембург е с три победи, три равенства и три поражения и в страната не искат да приключват с отрицателен баланс.

Попитан дали утрешният мач с България може да се определи като "лаборатория на открито" или пък просто няколко нови опции вече са категорично в полза на треньора, той отговори: Все още не съм говорил с младите момчета. Знам, че някои от тях може да полетят в облаците, но ще ги оставя на техния облак, защото от опит знам, че е най-добре сам са си придобиеш опита. Но не се притеснявайте - ще ги върна на земята, ако е необхосимо".

17-годишните Фабио Лохей и Алесио Курчи влязоха през второто полувреме срещу Унгария и имат съществена роля за втория гол, оформил крайното 2:2.

Дори имам впечатлението, че Фабио показа малко прекалено уважение към съперника, обясни Люк Холц. "Важното за тях е не утре, а вдругиден. Иначе казано, развитието в дългосрочен план е по-важно от това, което ще покажат срещу България.

Максим Шано е възстановен, след като пристигна с мускулна контузия от клубния си отбор Ню Йорк Сити и вероятно ще играе, а с още по-голяма сигурност това се отнася за крилото Венсан Тил.

Дирк Карлос, който се присъедини по-късно към отбора след ангажимент към клуба си Ден Хааг (Нидерландия), също може да започне. И ако се потвърди намерението от треньора да смени схемата, то като нищо Карлсон ще бъде част от атакуващия тризъбец на Холц в системата 4-3-3.

"Няма да говорим изцяло за експериментална работилница, защото искам да завършим годината с положителна нотка. За да излязат момчетата в отпуск с добро чувство, обяснява Люк Холц. Балансът в отбора и времето, което са получили всички футболисти през годината до тук също ще бъдат взети под внимание", добави той. Но веднага беше контриран от местен журналист, че съперникът утре изглежда по-малко опасен от Унгария, което му дава по-голямо поле за експерименти и ротации.

"България вече няма същите индивидуалности като по времето на Стоичков, Трифон Иванов и Балъков, но последните три мача показаха подобрение", подчерта треньорът, който е загубил вкус към поражението. При условие, че не се върне тази неделя и българите не триумфират за четвърти път при новия си наставник Младен Кърстаич.

България се похвали за втория гол срещу Кипър в стил "тики-така" (ВИДЕО)

България се похвали за втория гол срещу Кипър в стил "тики-така" (ВИДЕО)

Попадението бе дело на Спас Делев