Млад литовски съдия ще ръководи срещата между националните отбори по футбол на Люксембург и България на 20-и ноември. УЕФА изпраща 31-годишният Манфредас Лукянчукас като главен съдия на Стад дьо Люксембург в столицата на Великото херцогство, а срещата е с начален час 16.00 часа.

Помощници на Лукянчукас са неговите сънародници Витенис Казлаускас и Геворк Аракелян. Четвърти съдия на мача е от страната-домакин на двубоя - Ясмин Саботич.

Бащата на Лукянчукас е известен съдия в Литва и Манфредас често пътува с него на мачовете, а още на 16 години хваща флагчето като асистент на баща си в мач от трета лига. На 23 години дебютира в елита на страната, което е и местен рекорд.

От 2016-а година е съдия на УЕФА, като дебютът му в Европа в квалификациите за юноши до 19 години на мача Босна и Херцеговина - Азербайджан, завършил 2:1. Две години по-късно получава и първата си среща в клубните турнири - главен съдия е на мача от Младежката Шампионска лига между Реал (Мадрид) и ЦСКА (Москва), завършил 2:1.

Единственият му досег с българския футбол е на Европейската квалификация Косово - България, играла се на 25-и март 2019-а година и завършила 1:1. Тогава Манфредас Лукянчукас е четвърти съдия на тази среща.

Национали доставиха радост на деца, след като им подариха своите фланелки

Национали доставиха радост на деца, след като им подариха своите фланелки

Родните запалянковци останаха много доволни от победата над Кипър