Силвия Радойска, която е селекционер на националния ни женски футболен отбор, говори пред медиите преди първата среща от баража с Украйна в Лига на нациите.

От няколко дни момичетата ни се подготвят в Момчилград, а днес проведоха и тренировка на "Арена Арда", където утре от 16:00 часа ще е първият сблъсък с Украйна.

"Като цяло отборът ни е на средно и над средно ниво физически. Надявам се да издържим в двата мача и момичетата да дадат всичко от себе си. Имаме достатъчно дълга скамейка, така че няма да има титуляри и резерви, а ще има момичета, които дават всичко от себе си", това каза Радойска пред журналисти в Кърджали.

"Готови сме за това какво представляват те, кои са силните и слабите им страни се надяваме утре да се възползваме от неща, които имат като пасив в играта си", заяви още тя.

Тя се надява женският футбол в България да става все по-популярен.

"Тези момичета добиха много опит и е време да минаваме на следващо ниво и всеки следващ мач да играят по-добре и да печелим. Смятам, че това, което правят другите федерации в Европа, е пътят женският футбол да се популяризира. В България също се правят опити. Надявам се от 2025 г. отборите в efbet Лига да имат девически и женски отбори. Вече има клубове, които са започнали да създават девически формации - Левски, ЦСКА, Ботев, Локомотив Пловдив", коментира Радойска.

Кметът на Кърджали пожела успех на "лъвиците"

Кметът на Кърджали пожела успех на "лъвиците"

България излиза срещу Украйна в плейофите на Лига на нациите