Националният селекционер на България - Ясен Петров, даде официалната си пресконференция преди утрешния първи двубой на "лъвовете" в Лига на Нациите. Съперник ще бъде Северна Македония, а балканското дерби в Разград се очаква с огромен интерес заради напрежението между двете съседни държави. Ето какво сподели Петров пред колегите журналисти:

"Надявам се всички да са здрави до края на цялата кампания, защото са четири мача. Всичко сме избистрили около състава. Нямам никакви колебания. Футболът е най-великата игра. Спорт, който радва много хора. Ние гледаме на футбола единствено само като игра. Трябва да има любов, а не омраза. Аз не съм политик и няма да давам мнение по отношенията между България и Северна Мaкедония.

Те смятат, че са фаворит - добре, но ние също имаме своите аргументи. Ние не разделяме мачовете на важни и неважни. Най-важен винаги е следващият. Респект към противника, но ние искаме да победим. В Разград има великолепна обстановка, затова, че ни обгрижват във всеки един момент. На критиците им пожелавам да са живи и здрави. Преминахме през много трудни моменти и да се надяваме, че това ни е калило. Тези, който ни подкрепя, да ни подкрепят, който да ни критикува, да ни критикува", каза Петров.

Радослав Кирилов и Георги Йомов отпаднаха от сметките за двубоя със Северна Македония

Радослав Кирилов и Георги Йомов отпаднаха от сметките за двубоя със Северна Македония

Двамата са с травми от вчерашната тренировка и няма да бъдат на разположение за двубоя на 2 юни