Светослав Дяков почти сигурно ще бъде новият капитан на националния отбор, твърди "7 дни спорт". Халфът на Лудогорец, който носеше лентата в неофициалната контрола срещу Румъния през месец февруари, е фаворит да бъде избран за постоянно на представителната функция.

До този момент капитан на националния отбор беше Ивелин Попов, но след изцепката му в двубоя с Малта и сваленото доверие от страна на феновете и ръководството на БФС е най-вероятно той да спре да изпълнява функцията.

Ръководните органи на футбола ни смятат, че че атмосферата ще се запази по-добра, ако Попов вече не е капитан. Ивайло Петев още не е разговарял с отбора по темата, която интересува всички фенове. Наставникът дискутирал с тима чисто футболни въпроси и е говорил само за мача с Италия.

Петев дори не е преценил дали да пусне гласуване сред тима, или да обяви еднолично решение кой да носи лената. По всяка вероятност обаче това ще е решение на треньора, който държи да има силната дума в съблекалнята. Както и селекционерът сам призна на пресконференцията си в понеделник: "В един колектив трябва да има дисциплина, за да има резултати".