Промените в националния отбор на България продължават с пълна сила. Поредното ново лице в изцяло обновения треньорски щаб, начело на който е селекционерът Младен Кръстаич, се казва Светлин Спасов.

Опитният специалист ще отговаря за кондиционното състояние на футболистите. Той разполага с богат опит на тази позиция, след като през последните години работи в редица отбори у нас. Сред тях са Арда, ФК ЦСКА 1948, Локомотив (София), а понастоящем помага на Красимир Петров в Пирин (Благоевград). Бившият футболист на Литекс и Нефтохимик работи с Красимир Балъков в настоящия лидер в шампионата, а преди това бе в Кърджали по покана на Елин Топузаков.

По този начин той става вторият българин, който ще асистира на Младен Кръстаич след Иван Иванов. Подобно на младия специалист се очаква и той да съвместява работата си с тази при "орлетата". Останалите в щаба са Стефан Янкович, Неманя Милинчич, а Дарко Божович ще бъде треньор на вратарите.

Кондиционният специалист ще започне работа още през септември, когато Кръстаич за пръв път ще събере своите играчи в Разград за лагер около мачовете в Лигата на нациите с Гибралтар и Северна Македония. Първата тренировка е планирана за 18-и септември. Сръбският наставник вече обяви списъка с футболисти, в който фигурират общо 8 дебютанти. Голяма част от състава включва млади състезатели, които досега се подвизаваха в младежките формации на България.

Цветомир Найденов: Явно Чочев трябва да вкара повече, за да го повикат в националния

Цветомир Найденов: Явно Чочев трябва да вкара повече, за да го повикат в националния

Ето подробности