Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска обяви окончателната група за турнира "International Women's Cup" 2023, на който е домакин БФС на базата в Бояна.

Най-напред станаха известни играещите в чужбина, а сега вече и момичетата от българското първенство са известни. Единствената пълна дебютантка е вратарката Мартина Илиева от Етър (В. Търново).

До момента е била включвана в девическите национални отбори до 15 и до 17 години. Но след като и при подрастващите, и в женското първенство Илиева демонстрира страхотен потенциал, Силвия Радойска реши да й даде шанс и в женския тим на страната.

Роксана Шахънска пред ТОПСПОРТ: Женският ни футбол се развива, дано ЦСКА покаже "армейския" си дух и стане шампион

Роксана Шахънска пред ТОПСПОРТ: Женският ни футбол се развива, дано ЦСКА покаже "армейския" си дух и стане шампион

Най-добрата българска вратарка с интервю за нашата медия

В първото издание на турнира ще вземат участие още отборите на Литва, Латвия и Косово. На отборът на България се изправя срещу Литва от 11:00 часа, а след обяд - от 17:00 ще се изиграе срещата между отборите на Косово и Латвия.

Финалът между победителите от двете срещи ще се изиграе на от 17:00 часа, а срещата за определяне на третото място ще се изиграе в същия ден от 11:00 часа. Турнирът ще бъде със свободен достъп за всеки желаещ да подкрепи нашите момичета.

Ето и имената на повиканите български футболистки:

Вратари: Роксана Шахънска (Локомотив Стара Загора), Мартина Илиева (Етър ВТ)

Защитници: Яница Иванова (Реал Меда, Италия), Гергана Илийчева (Матера Сити, Италия), Николета Бойчева и Нора Димитрова (и двете от Локомотив Стара Загора), Мариела Недева и Силвия Кефалова (и двете от НСА), Жасмина Атанасова и Ивет Василева (и двете от ЛП Суперспорт)

Полузащитници: Ивана Найденова и Лора Петрова (и двете от Оробика Бергамо, Италия), Симона Петкова (Аарау, Швейцария), Леонора Желева (Депортиво Паркесол, Испания), Ивелина Павлова и Здравка Парапунова (и двете от НСА)

Нападатели: Евдокия Попадинова (Сасуоло, Италия), Александра Янева (Матера Сити, Италия), Катрин Караджов (Орво, Франция), Полина Ръсина (НСА), Кристияна Димитрова (ФК Пълдин Пловдив), Мирела Моева (Етър ВТ).