Никой не иска да играе контрола с България. На 14 ноември националите почиват, тъй като квалификационната ни група е с пет отбора. Три дни след това - на 17 ноември, е домакинството ни на Чехия. БФС все още не е намерил съперник за спаринг, като на няколко пъти е получавал откази от федерации на другите страни, съобщава вестник "Тема Спорт".

Опция номер едно е била Украйна, но там двете страни не са се разбрали за мястото на провеждане на мача. Останалите свободни европейски страни вече са си намерили противници. Това означава, че евентуален противник на България на 13 или 14 ноември ще е държава извън Европа.

Към такъв са се насочили от футболната ни централа. От там обаче ще трябва да побързат, ако не искат ФИФА да се намеси. Ако до края на октомври не сме успели да си уредим съперник, Световната федерация ще ни назначи служебен. Лошото в случая е, че от ФИФА определят и мястото и с оглед факта, че на 17 ноември сме домакини на Чехия, ще се наложи и пътуване.

С въвеждането на новия формат на квалификациите от Световната централа се ангажираха и с подсигуряването на контроли за свободните отбори, които нямат мачове за дадена дата.

Равносметката: 10 задържани след България - Англия

Равносметката: 10 задържани след България - Англия

Ето какво казва СДВР в съобщението си до медиите