Младежкият национален отбор до 21 години ще има първия си голям тест в квалификациите за Евро 2021.

"Лъвчетата" приемат Русия на стадион "Славия" в 20:30 часа в София във втория си мач от група 5. В първата си среща възпитаниците на Александър Димитров ни зарадваха с категорична победа с 4:0 над Естония в Талин.

Очаква се към отбора днес да се присъедини и защитникът на ЦСКА Иван Турицов. Той пропусна срещата с Естония заради контузия, но е повикан за днешния мач. В същото време в последния момент ще се преценява за крилото на Етър Светослав Ковачев. Той също не пътува за Талин заради травма. Неговите шансове да се присъедини към отбора са доста по-малки.

Най-вероятно Александър Димитров ще пусне в игра Даниел Наумов на вратата и пред него Виктор Попов, Петко Христов, Алекс Петков и Митко Митков. Лъчезар Котев и Илия Юруков ще действат в средата на терена, а Станислав Иванов и Мартин Минчев ще бъдат на крилата. В атака пък ще се разчита на Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев.

В същото време Русия се очаква да противопостави Сафонов под рамката и Калугин, Дивеев, Евгениен и Степанов в отбрана. Умяров и Кучаев ще са опорни халфове, а Ломовицки ще действа зад нападателя. Обляков и Расказов ще бъдат на двете крила, а в атака ще действа Чалов.

Младежите на България победиха връстниците си от Естония с 4:0

Младежите на България с перфектно начало на квалификациите за Евро 2021

Тонислав Йорданов се развихри за успеха над Естония с 4:0