Медиите в Северна Македония са горди, че феновете на националния им отбор освиркаха грозно химна на България преди мача между двата отбора, спечелен от нашия с 1:0.

През целия двубой се чуваха ненормални скандирания - "бугари-татари", "бугарски п*чки", "цигани" и други. По трибуните се видя и дете, което държеше транспарант със задраскано българското знаме.

"Фантастична подкрепа, патриотичен заряд до небесата, желания и молитви до небесата... Отдавна нашите представители не са имали такава подкрепа, идваща от сърцата на около 15 000 фенове, които не се щадяха и аплодираха през целия мач. И за това имат голямо БРАВО. Браво на тях, така се обича и насърчава МАКЕДОНИЯ", написа изданието sportmedia.mk.

"Народът дойде да се порадва, да победи "лошите" съседи, които предизвикват нашата история, език и идентичност! Те не дойдоха да видят загубен цикъл, загубени шансове за нова битка за Европейското първенство! Футболистите не изпълниха желанието на хората - загубиха от най-омразната ни съседка. България си тръгва от Скопие с широки усмивки като голям победител. Тази "най-слаба" България във футболно отношение в историята с гордата Македония", допълва сайтът.