Селекционерът на България Лотар Матеус призна, че след победата с 1:0 над Уелс има и положителни неща, но и отрицателни такива.

Той не е доволен от играта ни през първото полувреме, след което е бил бесен. Той има и кадрови проблеми след мача, тъй като Валентин Илиев е контузен, а Стилиян Петров и Мартин Петров останаха на Острова и няма да играят срещу Саудитска Арабия.

Германецът призна, че до следващия мач с Швейцария ще може да види всички български футболисти и да прецизира своя избор.

Той не пропусна да похвали дебютанта Николай Бодуров, който според него имал голямо сърце.

"Мартин Петров остана в Англия, тъй като има много мачове в следващите седмици. Мисля, че имаме възможност да направим много промени за мача във вторник.

"Илиев е контузен и няма да играе. Ще използваме други играчи, които ще имат възможност да ми покажат, че са по-добри от тези, които играха вчера.

"Бодуров е играч с голямо сърце и направи чудесен мач срещу Гарет Бейл, който е изключителен играч," коментира Матеус.

"Гледаме единствено нашия отбор. Разбира се, някои резултати в групата, но всичко е в нашите ръце. Следващият мач е у дома срещу Швейцария. Има доста време до тогава, пет месеца. Това е много добре за мен, защото ще мога да видя всички български футболисти, които ще могат да ни помогнат," допълни той.

На въпрос какво е казал на момчетата на почивката, Матеус коментира:

"Бях ядосан. Казах им, че футболът през първата част не е този, който искам да виждам. Не контролирахме играта, особено нашата полузащита. Губехме много лесно топката. Това не е стилът на българския футбол, искам да виждам пасове.

"Казах им, че ако искат да загубят мача, нека продължават да играят като през първото полувреме. Доволен съм от промяната през втората част, от характера и страстта, с която играха."