Селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус обяви финалния списък с 24 футболисти, на които ще разчита за европейската квалификация срещу Уелс на 8 октомври в Кардиф и за приятелския мач със Саудитска Арабия на 12 октомври в Истанбул (Тур). От първоначално повиканите футболисти, които се състезават в чужбина, отпадат Валери Божинов (Парма, Ит) и Иван Стоянов (Алания, Рус).

За сметка на това Лотар Матеус е извикал няколко интересни имена: вратарят на Локо (Сф)  Боян Пейков, защитниците на Левски, ЦСКА и Литекс - Веселин Минев, Йордан Милиев, Павел Виданов, Николай Бодуров и Петър Занев. Голямата изненада е присъствието на халфа на Черно море Даниел Димов.

ВРАТАРИ

1. Николай Михайлов (Твенте, Хол)

2. Владислав Стоянов (Шериф, Мол)

3. Боян Пейков (Локомотив Сф)

ЗАЩИТНИЦИ

4. Иван Иванов (Алания, Рус)

5. Живко Миланов (Васлуй, Рум)

6. Валентин Илиев (Университатя Крайова, Рум)

7. Веселин Минев (Левски)

8. Йордан Милиев (Левски)

9. Павел Виданов (ЦСКА)

10. Николай Бодуров (Литекс)

11. Петър Занев (Литекс)

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

12. Чавдар Янков (Ростов, Рус)

13. Даниел Димов (Черно море)

14. Георги Пеев (Амкар, Рус)

15. Николай Димитров (Касъмпаша, Тур)

16. Станислав Ангелов (Стяуа, Рум)

17. Стилиян Петров (Астън Вила, Анг)

18. Благой Георгиев (Терек, Рус)

НАПАДАТЕЛИ

19. Димитър Рангелов (Макаби Тел Авив, Изр)

20. Мартин Петров (Болтън, Анг)

21. Ивелин Попов (Газиантеп, Тур)

22. Димитър Макриев (Ашдод, Изр)

23. Валери Домовчийски (Херта, Гер)

24. Цветан Генков (Локомотив Сф)

Отборът се събира на лагер в Правец на 4 октомври (понеделник) в 15 часа, а първата тренировка ще ес проведе в Правец от 17 часа и ще бъде открита за представителите на медиите. На 5 октомври, вторник, от 10 часа в Правец ще се проведе закрита за представителите на медиите тренировка. От 16 часа в същия ден селекционерът Лотар Матеус ще даде пресконференция в хотел RIU Правец.

В сряда, 6 октомври, тренировката е с начален час 10 часа, но е закрита за медии. В 16 часа отборът заминава с чартърен полет за Кардиф. Програмата до мача с Уелс и след това до контролата със Саудитска Арабия ще бъде съобщена допълнително.