В началото на годината БФС обяви, че националния отбор на България ще бъде обличан от нова фирма за спортна екипировка. Това е италианската компания "Макрон", с която в момента у нас играят ЦСКА и Ботев (Пд). Съдиите ни също вече са с тази марка.

Дебютът на трикольорите с "Макрон" ще е в петък на старта на евроквалификациите - домакинството срещу Черна гора. По време на лагера в Разград нашите вече използваха новите тренировъчни одежди.

"Тема Спорт" ви предлага интересна разработка затова какви ги вършат националите в първите си срещи с нови екипи. За отправна точка ще вземем периода след "Адидас", с чиито фланелки играем десетилетия до края на 1994-а. По средата на квалификациите за Евро"96 сменяме "Адидас" с другият немски гигант по онова време "Пума". Договорът продължава до 2010 година. В дебюта с новите екипи побеждаваме Уелс с 3:1 на "Васил Левски" на 29 март 1995 година по пътя към финалите в Англия.

Така стигаме до 26 март 2011 година. Отново в евроквалификация - този път срещу Швейцария, излизаме с нови фланелки. БФС се спира на италианската компания "Капа", а мачът на "Васил Левски" завършва 0:0.

Бракът по италиански обаче е кратък и след 3 години "изневеряваме" с испанската фирма "Хома", която вече все по-сериозно навлиза на световния пазар. Тези екипи обаче ни носят късмет и на 9 септември 2014-а, пак в квалификация за европейско първенство, побеждаваме Азербайджан с 2:1 като гост.

Така стигаме до петък, когато за първи път България ще излезе с фланелки на "Макрон". Засега от БФС не разкриват новия дизайн, но от ретроспекцията, която направихме е видно, че новите дрехи са ни на късмет - 2 победи и 1 равен. С въпросния екип ще играем само срещу черногорците и Унгария, а след това ще има специален такъв по повод 100 години БФС.

България ще громи черногорците с лудогорска атака

България ще громи черногорците с лудогорска атака

Кръстаич ще се довери на Десподов и Неделев