Женският национален отбор на България по футбол изтегли възможно най-тежкия съперник за плейофите за преминаване в Лига В на турнира Лига на Нациите на УЕФА.

Момичетата на селекционера Силвия Радойска ще спорят със състава на Украйна, като двата мача на разменено гостуване ще се играят през февруари. Победителят от двойката преминава във второто ниво.

Жребият, който беше изтеглен днес в централата в Нион, противопостави три отбора от Лига С - сред тях и България, срещу три тима от Лига В.

"Лъвиците" стигнаха до тук, след като заеха 2-о място в група С5 след състава на Косово. Косоварките преминават директно, докато за България остана шанса да се изкачат през плейофи.

Украйна беше най-сериозната формация от идващите от Лига В. Другите два варианта бяха Северна Ирландия и предпочитания от всички състав на Словакия.

Другите двойки, които определени днес, са Латвия - Словакия и Черна гора - Северна Ирландия. Те също ще се играят през февруари.

В УЕФА бяха изтеглени баражите за преминаване от Лига В в Лига А, както и полуфиналите на четирите най-добри женски отбора.

"Лъвиците" все още имат шанс за бараж

"Лъвиците" все още имат шанс за бараж

Нищо не е загубено