Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков разкри какво ще изисква от своите футболисти занапред. Ето какво каза Бала на пресконференцията преди европейската квалификация с Чехия:

"Тръпката е интересна и специфична за мен, но няма нещо по-различно и няма проблеми. Надявам се да няма напрежение в отбора. За мен това е най-важно.

Георги Сърмов: Поласкан съм от факта, че отново съм част от националния отбор

Сърмов: Поласкан съм от факта, че отново съм част от националния отбор

"Треньорите ни запознаха добре със съперника"

Разбира се, че ще има изненади. И при нас има много нови хора и искаме да покажем нещо ново. Почти 99.9% съм наясно със състава, имам го в главата си и когато дойде времето, ще ви го кажа. Все пак има още една тренировка. Има леки проблеми, които не са решаващи за този мач. Мога да кажа, че всички са здрави. Има още един мач и трябва да внимаваме с футболистите.

Нямам притеснения и се надявам всичко да мине по план. Една седмица е малко време и много. Нека изчакаме да мине мачът и тогава ще мога да ви кажа нещо повече. Отборът на Чехия има много качествени футболисти. Имат двама футболисти в средата на терена, които са изключително опасни - Павелка и Сучек.

Томаш Сучек: Победа срещу България и Черна гора ще измие част от срама след загубата от Англия

Томаш Сучек: Победа срещу България и Черна гора ще измие част от срама след загубата от Англия

"Никой не излиза с мисълта, че може да не се класираме"

Имат бързи и енергични бекове - Павел в дясната страна и Филип в лявата. Трябва много да се внимава, защото футболът, който изповядват, е динамичен. Не на последно място Патрик Шик, който е топ футболистът на Чехия.

Трябва да постигнем това, за което сме дошли. Не можем да знаем как ще се развие мачът. Ще бъде тежък мач, но ако имаме късмет и ако ни се случат нещата, ще се поздравим с успех.

Ярослав Шилхави: Българите имат добри футболисти, а Балъков обича офанзивния футбол

Ярослав Шилхави: Българите имат добри футболисти, а Балъков обича офанзивния футбол

"Загубихме първия мач в групата и искаме да направим първата успешна крачка към класирането"

Мисля, че мачът е 50/50. Голяма роля ще има това кой иска повече победата и кой има повече късмет. Може да се каже, че чешкият отбор е фаворит, но да се надяваме, че след мача ще кажем нещо друго. Работихме здраво през тази седмица и искам да имаме по-добро притежание на топката. Не искам да търсим дългите топки, а да играем футбол. Разбира се, това зависи много и от противника. Имаме футболисти, които могат да го правят. Имам лични виждания, които искам да реализирам. Само времето и мачът ще покажат дали имаме успех с тези неща", каза Балъков.

Снимка 426526

Източник: LAP.bg