Националният селекционер по футбол Красимир Балъков говори преди евроквалификацията с Англия. Срещата е на 7 септември на "Уембли". Три дни по-късно "лъвовете" ще се изправят срещу Ирландия в контрола. 

"Тони Велков е познат за всички вас. Търся хора, които са близки до вижданията ми. Направихме един разговор, на който изяснихме всичко. Станислав Генчев ще се присъедини към лагера.

Днес ще тренират 12 човека. Имаме четири тренировки, които ще мога да направя с целия отбор. Искам да покажем друго лице срещу Англия. Ще ни бъде от полза този мач срещу един от най-добрите отбори в света. Ще видим как ще отговорим на динамиката на игра на Англия.

Снимка 440872

Източник: LAP.bg

Бодуров има опит, игра в Англия. Извикали сме го, ще видим какво е физическото и психическото му състояние, след което ще решим дали е в състояние да взема участие. От тези мачове се надяваме да спечелим точки. 

Ще се опитаме да бъдем добре организирани, имаме голям респект от Англия, но трябва да покажем самочувствие и да дадем най-доброто. Няма нужда от по-голям респект, отколкото трябва. Със страх не се играе футбол.

Красимир Балъков събира "лъвовете" днес

Красимир Балъков събира "лъвовете" днес

България ще се изправи срещу Англия в квалификация за Евро 2020

В националния отбор времето е малко, искам да бъде повече, но няма как да стане. Има неща върху, които трябва да се работи. Има неща, които трябва да задържим и да надградим. Търсим различни варианти, за да подсилим отбора, да дадем шанс на младите играчи. Наблюдаваме шампионата и се опитваме да стимулираме футболистите.

Ще се съобразим с динамиката и бързината на Англия. Много е трудно да намериш правилната рецепта. Ще изисквам футболистите, които идват в националния отбор, да играят без страх. Трябва да бием и трите съперника, за да имаме шанс да се класираме", заяви Балъков.

Снимка 440874

Източник: LAP.bg