Министърът на спорта Красен Кралев потвърди, че България може да има нов стадион, изцяло футболен - за 100 млн. лева. Според него съоръжението може да бъде построено за две години след отпускането на средствата. 

"Там, където има успехи веднага се реагира с помощ от наша страна за изграждането на спортна инфраструктура. Казаното от премиера Бойко Борисов е една добра новина, която показва, че държавата е адекватна.

28 години държавата не беше дала нито един лев за футбола. През последните три години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за изграждането на тревна настилка, на трибуни, на осветление.

Ред е и на националния отбор по футбол. Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем. БФС изгради със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се подготвят.

Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти. След като премиерът пое ангажимент, е възможно да стане. 

Може много бързо да бъде построен със стегната организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион. Все пак има едно условие - националният отбор да продължи с доброто си представяне и да бъде постоянен", заяви Кралев в предаването "Здравей, България". 

Бойко Борисов: Догодина може да извадим 100 милиона и да направим изцяло футболен стадион

Бойко Борисов: Догодина може да извадим 100 милиона и да направим изцяло футболен стадион

"Избушиха и откраднаха стадион "Васил Левски", каза той