Родният национал Кирил Десподов потвърди, че ще претърпи операнция на глезена, която ще му попречи да вземе участие в баража за Евро 2020 срещу Унгария на 26 март. 

Крилото ще отсъства от терените между 6 и 8 седмици. 

"Наистина, ще бъда опериран. Много съжалявам, но това е решението на докторите, след като опитахме всякакви варианти и се консултирахме с различни специалисти, за да се възстановя от болките в глезена. Хирургическата интервенция ще бъде във вторник в Инсбрук. Според лекарите ще отсъствам от игра между 6 и 8 седмици. Ще ме оперира доктор Финк, който е един от най-големите светила не само в Австрия, но и в Западна Европа. Оперирал е доста футболисти и най-известните скиори.

Много неприятно, но нямам друг изход. Много ме е яд, тъй като искам да помогна на България в баража с Унгария, а дай боже и в следващата срещата, ако победим. Болката вече е нетърпима. Една кост трябва да се изчисти, тъй като е засегнат нерв и при всяка движение усещам сериозна болка. Надявам се, да се възстановя възможно най-бързо и да мога да се завърна в игра, както с екипа на Щурм, така и с този на България.

Много неприятно, но нямам друг изход. Много ме е яд, тъй като искам да помогна на България в баража с Унгария, а дай боже и в следващата срещата, ако победим. Болката вече е нетърпима. Една кост трябва да се изчисти, тъй като е засегнат нерв и при всяка движение усещам сериозна болка. Надявам се, да се възстановя възможно най-бързо и да мога да се завърна в игра, както с екипа на Щурм, така и с този на България", заяви Десподов пред "Спортал".

Кирил Десподов ще се оперира, пропуска решителните битки на България за Евро 2020

Кирил Десподов ще се оперира, пропуска решителните битки на България за Евро 2020

Нападателят на Щурм аут за 7 седмици