Нападателят на Каляри Кирил Десподов отпадна от разширения състав на националния отбор за старта на европейските квалификации. Футболист номер едно на България за 2018 година е с травма в адукторите. 

"Много неприятно е, че няма да играя. Като кацнах в събота в София, веднага заминах при доктора на националния отбор да ми направи преглед. Там не излезе нещо, което да е притеснително. Затова се разбрахме в понеделник да започна лагер.

В старта на седмицата правих само фитнес, във вторник вече влязох да тренирам, обаче усетих болка и казах на треньора. Имам леко възпаление на адукторите, трябват ми още 4-5 дни да съм готов. Прибирам се в Каляри, хората ще вземат мерки.

В Черна гора доволни: Опасният Десподов няма да ни атакува

В Черна гора доволни: Опасният Десподов няма да ни атакува

Крилото напусна лагера на националния отбор заради контузия

Тези мачове, ако си истински футболист, трябва да участваш в тях с желание. Аз наистина имах много голямо желание да помогна на отбора, играеше ми се много за националния тим. Последните два мача на България от Лигата на Нациите ги пропуснах пак заради контузия. 

Оптимист съм, вярвам в този отбор, напълно възможно е да започнем с две победи. Видяхте, че в Лигата на Нациите започнахме много силно и завършихме доста добре. 

Винаги, когато се е събирал отборът, всичко е с настроение, няма негативни мисли. Даваме си кураж един на друг, има доста силен колектив. 

Всичко е наред в Каляри, доста добре се чувствам, на мястото си. Много добре ме приеха, от мен си зависи какво ще покажа като игра. Много се радвам, че отидох в отбор като Каляри, за да се развия и да помогна и на техния отбор като цяло. Следя всеки един мач, защото на мен си ми е мило за ЦСКА. Работил съм с г-н Пенев, той е максималист и знам, че ще се справи. Вече не мога да коментирам, защото имам друг отбор. Не мога да коментирам за разликата с Лудогорец, защото вече не съм в българския футбол. Надявам се ЦСКА да стане шампион. 

Мисля, че имаме шансове срещу всеки един, във футбола вече всеки може да бие всеки, Трябва да мислим позитивно и това, че играем с Англия например, не означава, че трябва да излезем и да се молим да паднем с по-малко", заяви Десподов пред "Дарик".

Обрат: България без Десподов срещу Черна гора и Косово

Обрат: България без Десподов срещу Черна гора и Косово

На негово място няма да бъде викан заместник