Kaпитанът на националния ни отбор Ивелин Попов застана пред медиите след тежкото поражение от Англия с 0:6. Попето бе откровен и сподели, че ако не са били някои добри намеси на Пламен Илиев, резултатът е можело да стигне до още по-срамно цифрово изражение.

Английската футболна асоциация: Гнусни скандирания в София, но УЕФА вижда всичко!

Английската футболна асоциация: Гнусни скандирания в София, но УЕФА вижда всичко!

"Искаме спешно разследване"

"Имах време да помисля, докато чаках за допинг контрол. Според мен подходихме с прекалено голям респект към съперника. Закъснявахме да пресираме, а през второто полувреме, когато ги принуждавахме да изритват топката напред, това винаги водеше до опасност пред вратата ни. Само мога да поздравя Пламен Илиев, защото ако не беше той, щеше да стане голям резил", коментира Попето.

"Разликата в класите е голяма, няма смисъл да се заблуждаваме. Във футбола обаче всичко идва от главата, от настройката. Разочароващо е, че загубихме с толкова голям резултат. Треньорът е до тъчлинията, а на терена сме ние. Явно не сме изпълнили задачите така, както трябва", продължи Попов.

Пламен Илиев: Няма прилики между България и Англия, за да има разлики

Пламен Илиев: Няма прилики между България и Англия, за да има разлики

"Голям срам!"

"Англичаните са чули расистки обиди през първото полувреме и се оплакаха на съдията. Аз няколко пъти ходих да говоря със стюардите от сектор Б - ако могат, да предупредят феновете да не се стига до ексцесии. Всички страдаме от това, прави се лоша реклама на България - кой футболист после ще иска да дойде тук? На полувремето е имало големи преговори, за да се съгласят англичаните да излязат на терена. Дори Гарет Саутгейт дойде преди малко да ми благодари, че съм се опитал да помогна. Една седмица преди мача се говореше само за това. Расизмът е световен проблем, който трябва да се изкорени. Всички сме хора, не виждам защо трябва да се обиждаме на расова основа. Дори най-големият футболист за всички времена е цветнокож", заяви родният халф.

"Нормално е феновете да са изнервени и да демонстрират недоволството си. Всеки е имал някакви очаквания, а вижда, че нещата не се получават. С 50% от този отбор неотдавна победихме Холандия и Швеция, представихме се достойно в Лигата на нациите. Като народ много са ни мачкали и това вероятно дава отражение. Ето, сега вече 10 мача нямаме победа и сме смачкани психически. Вината е обща - на футболисти, ръководство, министерство, държава. И на манталитета ни като цяло", добави Попов.

Занев: Най-тежкият ми мач, да се надяваме, че ще има по-добри дни за българския футбол

Занев: Най-тежкият ми мач, да се надяваме, че ще има по-добри дни за българския футбол

"Играят бързо и подават, когато трябва"