Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов коментира откровено представянето на тима ни в мача с Англия.Според него "лъвовете" са изпуснали четири голово положения.

"Изтървахме четири голови положения. Получи се, но за да наложим този стил се изисква търпение. Срещу такива отбори допускаш една грешка и те наказват. Те играят в топ отбори в големи първенства. Тренират на високо ниво и затова са такива. Можехме да вземем нещо по-достойно, но не се получи. Рецепта няма, случва се, сбъркахме. Сбъркаха и те, но не можахме да се възползваме. Имаше 3-4 положения, от които не се възползвахме, просто не можахме да заздравим защитата. Основата на един отбор е здравата защита".

"Аз съм на мнението, че клубните отбори трябва да изграждат по 2-3 години треньорите, не трябва да се сменя стилът като се обърне каруцата. Оставете човека да работи на спокойствие. Оставете го и медиите, и БФС, опитва се да работи смислено, нека си върши работата. Адмирирам да се даде време на треньора да си работи спокойно".

"Аз играя в Ростов като дефанзивен халф, в Спартак бях там, така че нямам проблем. С напредването на годините и напред се получават по-малко шансове. Вандерсон задържа доста топки, хубави неща направи, има идея какво да прави. Дай Боже след 9 години да сме на по-високо ниво, отколкото сега. Няма какво да се лъжем, нямаме шансове да се класираме от групата. Ще чакаме шанса през март и дано да успеем да го сторим чрез баражите. Ще се насочим към тях".

"Треньор едва ли ще съм, моите качества са може би в друго ниво. За треньор - жена ми не е съгласна, така че нямам и аз такива амбиции. Зад всеки успял мъж стои по една успяла жена", завърши Ивелин Попов пред българските медии на "Уембли".

Вандерсон тъжен от дебютния си мач за България

Вандерсон тъжен от дебютния си мач за България

"Опонентът ни беше много силен"