Въпреки тежкото пътуване, което продължи близо десет часа, младежките национали направиха първа тренировка в Казахстан, в която взе участие и спешно повиканият вратар Иван Караджов, съобщи официалният сайт на БФС.

Караджов замени капитана Николай Михайлов, който беше взет при мъжете. В негово отсъствие капитанската лента за мача с Казахстан в четвъртък ще носи Иван Иванов.

За днес бяха предвидени две занимания, но селекционерът Иван Колев даде почивка на своите избраници сутринта и те тренираха само следобяд. Отборът ни все още не е имал възможност да се запознае с терена на стадион Централни в гр. Алмати, на който ще играе с домакините от Казахстан.

Това ще стане утре, когато е предвидена официалната тренировка. Младежките ни национали са настанени в един от най-луксозните местни хотели - Holiday Inn, който предлага отлични условия за подготовка, възстановяване и почивка на българската група.

Нито един от младите ни футболисти няма физически оплаквания и основните проблеми до първата квалификация ще бъдат адаптацията и сериозната часова разлика.

Утре младежките ни национали трябва да наблюдават на живо световната квалификация между отборите на Казахстан и Беларус. Това обаче може и да не стане, ако от хотела на нашите успеят да хванат по сателит мача България - Кипър.

Тренъорският щаб на българският отбор се надява, че ще получи видеоматериал от първия двубой на Казахстан преди два дни. Тогава предстоящият ни съперник направи равенство 1:1 с младежите на Израел, въпреки че игра с човек по-малко през второто полувреме. Абуов получи червен картон и пропуска двубоя с България.