Полузащитникът на Вердер (Бремен) Илия Груев беше един от най-добрите български национали в мача с Черна гора в петък (0:1). Ролята му в състава на България нараства с всеки изминал мач, а много хора виждат в него един от бъдещите лидери.

"Очаквам динамичен мач, очаквам тежка битка с играчи, някои от тях играещи в Бундеслигата. Това е най-добрият съперник в нашите пет мача до момента. Познавам Собослай - много е добър, много добра каса, с далечни удари може да ни изненада. Знам и Вили Орбан, както и Салай от Фрайбург", започна Груев с очакванията си за утрешната среща, втора в група G за България.

За мача с Черна гора 22-годишният дефанзивен халф, син на игралия у нас за Левски, Локомотив (София) и Нефтохимик Илия Груев, каза: "Много жалко, много сме разочаровани, защото искахме да бием, заслужавахме. Знаехме какъв мач ни чака. Сега ни трябва резултат, той е най-важен утре. И двете неща са важни - и играта, но за мене резултатът е по-важен".

На пресконференцията на "Пушкаш Арена" се коментираше, че се очакват 65 000 души. Но Груев не отдава значение на това и препоръчва такова поведение на другите от отбора.

"Пълният стадион не ме притеснява, в Германия също са пълни, знам каква е атмосферата. Знам, че ще ни атакуват по-високо, но това са моменти, в които не бива да се допуска гол, първите 10-15 минути са важните. И е важно да не се гледат феновете, а да се концентрираш върху играта. Ние сме мотивирани, искаме да постигнем добър резултат и всички в отбора мислят само за това", завърши талантливият халф.