Един от най-опитните български треньори Георги Василев е убеден, че ако се използва ентусиазма около новия треньор Лотар Матеус ще победим Уелс.

"Чета,че някакъв техен защитник искал да натрива носа на Мартин Петров. Звучи крайно несериозно. Това показва и друго. Наистина Мартин и Стилян познават отлично обстановката в която ще играят, но да не забравяме, че нашите съперници ги познават отлично и тях. В този смисъл да се говори,че знаем как да се справим с Уелс е нож с две остриета. Разчитам да ги неутрализираме откъм физическите единоборства, а на техническо ниво смятам, че няма да имаме проблеми, защото сме по-добри в това отношение", заяви пред Topsport.bg дипломираният историк.

"Ще ми бъде интересно да видя новия вариант на националния отбор, който ще предложи Лотар Матеус. Ако се появи Макриев в атака хем ще е нещо ново, хем вече познато защото той участва в два мача с "А" отбора преди време. Той е тип таран и влекач и обича да използва докрай головите ситуации. Израелското първенство, макар и реално извън Европа е достатъчно сериозно и самия факт,че се задържа дълго време там говори добре за неговото постоянство", каза още Гочето.

"Много се говореше за футболистите, които Матеус повика в националния тим от нашето първенство. Като чели ги улучи идеално, защото в отминалия кръг играха добре и Хазуров, и Димов, и Виданов. Разбира се който и от тях е на терена довечера в Кардиф, трябва да покаже,че формата не може да го напусне за една седмица и ще бъде от полза за националния отбор." заяви Василев.

"Смятам, че имаме своите големи шансове и заради факта, че традицията да печелим срещу Уелс дори и на техен терен е на наша страна. Във футбола обаче всичко се случва и ние не трябва да се осланяме само на тази традиция. Необходимо е да я поддържаме. А това ще стане ако момчетата излязат и покажат колективен дух. А и те са съвсем наясно,че при победа ще се върнат в играта." заключи Георги Василев.