Селекционерът на България - Георги Дерменджиев, сподели очакванията си от предстоящата контрола с Беларус. Специалистът благодари на всички клубове, че не са правили спънки в пускането на своите играчи за проверката.

Националите се събраха в Бояна

Националите се събраха в Бояна

В сряда България играе контрола с Беларус

"Благодаря на клубовете, че се отзоваха, защото никой не иска да губи състезатели. Мачът с Беларус е репетиция за баража с Унгария. Има неща, които искам да видя, въпреки че някои от футболистите ги няма. Повиквателните не са експеримент. Искам да има последователност в националния отбор. Модерно е да се говори за подмладяване на тима, но това не е реално. Трябва да има добър баланс в отбора, за да може младите да се учат. Ние следим много широк кръг от играчи за 26 март. В момента футболистите има още върху какво да работят. Някъде съм доволен, някъде не от това, което видях, когато бях в Турция, където тимовете бяха на подготовка", каза специалистът пред БНТ.

"Тодор Неделев е много голям интелект във футбола. Той е необходим за националния отбор и когато влиза на терена, трябва да се раздава на сто процента. Разговарях с Десподов. Още не може да се каже колко ще е срокът на възстановяването му. С победата над Чехия играчите доказаха, че могат да играят добре срещу силен съперник. Това им дава увереност. Стилът се определя от качеството на играчите, както и от класата на противника. Най-важното е да бъдем готови за мача с Унгария. Както ние ги познаваме тях, така и те ни познават много добре".

"Надявам се да убедя Ивелин Попов да се завърне. След мача с Беларус ще разговаряме отново, но решението си е абсолютно негово и ние не може да му се сърдим, какъвто и да бъде краят. Не мога да кажа точно накъде клонят везните. Аз винаги съм разчитал на колектива. Виждам лидери в отбора. Има момчета, които имат много стойности. Не виждам какво лошо има в това да се използват натурализирани играчи, когато те могат да помогнат".

Петър Занев е новият капитан на българския национален отбор?

Петър Занев е новият капитан на българския национален отбор?

Би трябвало да носи лентата в приятелския мач срещу Беларус