Пропуснатата от Галин Иванов дузпа срещу Финландия е едва втората, която националите ни не успяват да вкарат през новия век в домакински мач. Предишният случай бе преди 6 години, пише "Тема спорт". Тогава при 1:1 с Малта на "Васил Левски" в европейска квалификация Ивелин Попов стреля над вратата и така не успяхме да победим, а ремито коства поста на селекционера Любослав Пенев.

Националите ще се борят и за 250 000 евро от УЕФА

Националите ще се борят и за 250 000 евро от УЕФА

Двубоят срещу Ирландия става още по-важен

От 2000 година насам в домакински мач сме получили 13 дузпи. 11 вкарани удара от бялата точка са на сметката на: Красимир Балъков (3), Димитър Бербатов (2), Светослав Тодоров (2), Велизар Димитров, Мартин Петров, Тодор Неделев и Димитър Илиев.

Предишният път, когато бе отсъдена дузпа за нас, бе на 10 септември миналата година при загубата с 1:3 от Ейре в контрола в Дъблин. Тогава с точен удар от бялата точка Ивелин Попов изравни в 67-ата минута, но в 83-ата и 86-ата минути Кевин Лонг и Джеймс Колинс донесоха успеха на детелините.

По отношение на домакински мач за последно бяхме получили правото да изпълним дузпа на 22 март 2019-а в двубоя с Черна гора от квалификациите за Евро 2020. Тогава в 82-ата минута вкара Тодор Неделев и така спасихме точката - 1:1.

Още трима национали с COVID-19?
Обновена

Още трима национали с COVID-19?

Васил Божиков, Димитър Велковски и Християн Василев ли са въпросните играчи?