Националният селекционер - Георги Дерменджиев, очевидно не бе доволен след загубата с 1:3 от Унгария, която сложи край на българските надежди за класиране на Евро 2020. Опитният специалист даде да се разбере, че това е футболната реалност и капацитета, който притежава държавният ни тим.

България загуби с 1:3 плейофния бараж за Евро 2020 срещу Унгария

Мечтата умря! Унгария изхвърли България от битката за Евро 2020

"Лъвовете" загубиха с 1:3 дългоочаквания бараж, груби грешки провалиха селекцията на Дерменджиев

"Много пъти съм казвал, че футболът се играе на голове. Ние направихме максималното. Но във футболът се иска и малко шанс. В крайна сметка се гледа резултата. Това бе много важен мач за българския футбол. Така се получи...

Естествено, че най-вероятно ще се обърне внимание върху младите момчета. Но отборът трябва да е окомплектован. Загубихме доста играчи преди този двубой. Но трябва да сме гъвкави.

Карабельов: Съжалявам за този резултат

Карабельов: Съжалявам за този резултат

"Не мисля, че унгарците ни излъгаха"

Не сме били плахи. Не трябва да обвиняваме играчите. Момчетата много искаха да има тази победа. Това е реалността. Трябва да ги подкрепяме и уважаваме. Ще минат години, докато се върне славата на България. Но има млади играчи, които показват израстване. Не съм спирал да работя в тази насока.

Те трябва да гледат от някого и да се учат. Ние трябва да заложим на тази момчета, защото ние нямаме други. Не трябва да ги хокаме. Това е реалността. Унгария имат играчи от Бундеслигата. Ние нямаме. Но мисля, че след известно време ще имаме отново играчи на високо ниво", добави той.

Дебютантът Йомов: Глупавите голове ни приключиха

Дебютантът Йомов: Глупавите голове ни приключиха

"Бяхме по-добрият отбор"