Президентът на БФС Борислав Михайлов освободи старши треньорите на юношеските национали отбори - родени 1989 г. и 1991 г., Альоша Димитров и Красимир Борисов, за показани слаби резултати в европейските квалификации.

Националите до 19 г. се класираха за елитния кръг на квалификациите за Евро'08, но въпреки това се представиха доста неубедително в предварителната група, на която бяхме домакини. Прави впечатление, че тази формация на България продължи напред само с един реализиран гол в някоя от вратите на съперниците.

Младите "трикольори", водени от Альоша Димитров записаха равенство 0:0 срещу Фарьорските острови в последния мач, който се оказа решителен и по този начин се добрахме до следващата фаза, която ще бъде между 1 март и 31 май през следващата година. Финалите на европейското в Чехия пък ще бъдат през юли 2008 г.

Воденият от Красимир Борисов национален отбор до 17 г. също се представи повече от неубедително - 3 загуби и голова разлика 2:10 в квалификационна група 8 за Евро'08, където бяхме заедно с отборите на Хърватия, Грузия и Унгария. В последната среща младите "трикольори" дори паднаха катастрофално с 2:5 от грузинците.