В Разград, в града на Хегемона Лудогорец, вчера националният ни отбор по футбол записа нова изключително срамна загуба - 2:5 от... Грузия. Наистина, по-добре е да не се явяваме на мачовете и да губим служебно. Срамът е по-малък. Като ни извадят от турнири и квалификации, май ще е по-добре.

Любопитна е връзката между "вечния" президент на БФС Борислав Михайлов и Грузия. Той беше избран за такъв на 21.10.2005 година. И така до днес. Какво ли не се случи в световен мащаб и у нас през този период, само бившият вратар си седи на креслото и вещо управлява футбола ни. Година след година. Но, да се върнем на връзката му с Грузия. Снощи Михайлов си тръгна от стадиона още след втория гол на съперника. Явно усещаше какво ще се случи. А всичко започна перфектно за него като президент на БФС. В първия мач под негово управление националите ни разгромиха именно Грузия. На 12.11.2005 бихме този тим 6:2.

В периода от 6:2 до 2:5 така наречените "лъвове" записаха 59 загуби, в това число и в контроли. 16 от тях бяха с поне 3 гола разлика в полза на съперниците. Всичко започна с 1:5 от Шотландия. Продължи с 1:6 от Сърбия, 1:4 от Кипър, 0:4 и 0:3 от Англия, 0:3 от Украйна, 0:4 от Турция и отново 0:3, този път от Хърватия. За да дойде онова звучно 2:7 срещу Япония. И пак, и пак - 0:4 срещу Дания, 1:4 срещу Франция, 0:3 срещу Швеция, 0:4 и 0:6 срещу Англия, 0:3 срещу Франция и 0:4 срещу Швейцария. Тук влиза и периодът, в който Михайлов се водеше в оставка. Той си отпочина и се върна да стяга редиците, по негови думи.

Това е положението, такива са резултатите. Футболът ни продължава да копае дъното. Сега идва мач срещу Гибралтар. Наистина, не съм сигурен, че ще победим поне този съперник. Важното е да сме живи и здрави. А момчетата да си тренират на модерната база в "Бояна"...

Кошмар

Кошмар

Какво се случва с "лъвовете"?