Легендата на българския футбол Димитър Бербатов коментира представянето на националния ни отбор във вчерашния мач с Литва, завършил наравно 1:1. Според него българин трябва да застане начело на трикольорите. Ето какво каза Бербатов пред колегите от "Спортал".

"Гледах мача с Литва. Гледахме го с екипа. Изводите от такъв мач могат да бъдат много. Чисто като игра и качество имаме по-добри играчи от Литва, но нямаме нужната рутина, хитрост и знание. Не се възползвахме от численото си предимство, а това е задължение на треньора. Той трябва да контролира нещата в такъв момент и ако трябва, да прoмени схемата на игра.

Бербатов: Кои са изключените от БФС 41 клуба?

Бербатов: Кои са изключените от БФС 41 клуба?

Прозрачните от Бояна продължават да крият тайната си схема

Важното беше да вземем трите точки, но не успяхме. Накрая Литва се радваше така, сякаш са спечелили Световното първенство. Проблемите са дълбоки и трябва да има реформа. Това вече е недопустимо. Вървят обжалванията.

Всичко, което ние можем да направим законово, е направено. Тъй като бюрокрацията е малко по-тежка, отнема повече време. Последното решение е в полза на това, че Конгресът от 12-и октомври е нелегитимен.

Трябва да имаш опитни футболисти. Винаги се случва подмладяване, но то трябва да се случва плавно и със знания. Опитните трябва да предадат своя опит на по-младите. Срещу Сърбия започваш от 0:0 и винаги имаш шанс.

Гонзо отсече: БФС няма да сменя Младен Кръстаич

Гонзо отсече: БФС няма да сменя Младен Кръстаич

От това, което чувам, всички са песимисти. На моменти ще имаме успех, но той ще бъде краткосрочен. След това отново ще има неуспехи, но всичко това е отражение на управлението на българския футбол.

Като човек, който следи българското първенство, мисля, че селекционер трябва да бъде българин. Повече шансове трябва да се дават на българските футболисти и треньори. Ще ме видите в мача на "Надеждата". Това е много хубава кауза. Събират се средства срещу болест, която Стилиян пребори".

"Най-заслужилите отбори играят на финал за купа Революция. Така се закрива и сезонът. С нашия опит и знания помагахме за организацията. Мислят, че сте снимали купата и медали, които се направиха, за да се получи един хубав празник.

За да може момчетата, които обичат футбола да се насладят на играта. Отборите, които се организираха и направиха така да играят помежду си, имат желание тази лига да продължи. Има още отбори, които искат да се включат, което е добре. Във всеки мач има хубава емоция и хубави голове".

Вили Вуцов попиля националите: Футболна катастрофа от началото до края!

Вили Вуцов попиля националите: Футболна катастрофа от началото до края!

"Креативността беше безобразна"