Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов смята, че е от изключителна важност настоящото ръководство на централата да напусне своите позиции. Това бившият голмайстор на Висшата лига заяви в Спортното шоу на Дарик радио.

"Когато вицепрезидента Йордан Лечков се кандидатира за президент, тогава може да говори на дебат с мен. Аз мога да говоря с президента. В случая той може да говори с моя екип. Лечков може да си говори глупостите, които си говори по принцип.

Бербатов към БФС: Преспахте и к'во решихте?

Бербатов към БФС: Преспахте и к'во решихте?

Пак беше остър

Аз се кандидатирам за президент, следователно би било нормално да говоря с човека на тази позиция, а не с вицепрезидента, който симулира дейност.

Надграждаме в некомпетентност и провал. В някои части от обществото тази апатия е настъпила отдавна, а това е добре дошло за управляващите в момента".

Моят призив към спортната и футболната общественост е да не се отдават на това безвремие и апатия. Те трябва да са будни и да се ядосват".

Ножът не е в кокала, ножът е преминал през кокала и реже в другата страна".

Незаинтересоваността и апатията работят за управляващите".

Резултатите ги няма, а ти в цялата си безочливост и наглост твърдиш, че правиш нещо. За тях работи тази апатия, която е обзела българската футболна общественост. Трябва да се събудим".

Не говоря от ролята на кандидат президент, а говоря от ролята на футболист".

Аз говоря като човек, който иска това управление да го няма, а в последствие да има нормален Конгрес, на който клубовете да отидат и да гласуват.

Управлението на тези управленци е видно.

Аз говоря като гражданин, който се интересува от футбола.

На всяка цена е това управление да не е там. Това е борбата. В последствие клубовете преценяват кой да ги води и кой да ги преценява. На живот и смърт трябва да е на цялата общност това управление да го няма", каза той.