Младежкият ни национален отбор по футбол запази шансовете си за класиране на Евро 2021. "Лъвовете" на Александър Димитров изиграха страхотен двубой и категорично надиграха с 3:0 предварително фаворизирания тим на Полша. Нашите нанесоха първо поражение в квалификациите на този тим, след като го пречупиха с голове на Тонислав Йорданов и Станислав Иванов (2).

По този начин селекцията ни до 21 години остава на третото място в своята група 5. "Трикольорите" имат 8 точки от пет изиграни мача и изостават на три пункта от временния лидер Русия. Пред нас също са и поляците, но вече само с две точки повече.

Снимка 453071

Източник: LAP.bg

Началото на двубоя бе белязано от по-добра игра за нашия тим. Първото изгодно положение се откри пред Андреа Христов, който беше спънат на сантиметри от наказателното поле на поляците. При изпълнението на фаула, отбитата топка стигна до краката на Станислав Иванов, но крилото на Левски не успя да я насочи в мрежата на опонента.

Михов: След еуфорията през 1994 година започна разделението, нямаше смяна на поколенията

Михов: След еуфорията през 1994 година започна разделението, нямаше смяна на поколенията

"В крайна сметка всичко се решава на терена, нямаме кадри"

Постепенно гостите взеха инициативата в този двубой. Лидерите в нашата група достигнаха до изстрели от средна дистанция на Йожвяк и Лисотвски, но нашият капитан Даниел Наумов реагира по блестящ начин и при двете ситуации.

Минути преди почивката, селекцията на Александър Димитров имаше златен шанс да открие аванса си, но от няколко метра опорният халф на ЦСКА - Валентин Антов удари напречната греда.

Снимка 453074

Източник: LAP.bg

Търпеливата тактика на нашите национали сработи и в 43-ата минута заслужено поведохме в резултата. Станислав Иванов се възползва от грешка на Пестка и пласира отлично подаване за Тонислав Йорданов. Нападателят не отправи достатъчно добър изстрел, но след рикошет в краката на Гуми, коженото кълбо все пак влетя в мрежата на Грабара.

Нещата продължиха да се развиват все по-хубаво за нашия тим, след като в 51-ата минута Станислав Иванов удвои. Звездата на Левски получи перфектен извеждащ пас от Лъчезар Котев. Крилото пое топката по много акробатичен начин, а същевременно с това си създаде и перфектна позиция пред гонещия го бранител Собочински. След това последва елегантно насочване в долния десен ъгъл на вражеския вратар.

Красен Кралев: Усеща се стабилизиране

Красен Кралев: Усеща се стабилизиране

"Момчетата се държаха прилично"

10 минути по-късно класиката вече беше факт, след като Иванов отбеляза второто си попадение в мача. Футболистът с №10 навлезе много опасно от крилото към полето на поляците. Последва елегантен финт и безпощаден шут извън обсега за намеса на Грабара.

Снимка 453072

Източник: LAP.bg

Между цялата тази българска "вихрушка", опонентът ни можеше на три пъти да се добере до гол, който да ги върне в мача. Валукиевич веднъж беше неточен след изстрел с глава, а пък веднъж и Йожвяк стреля високо над горната греда.

В средата на частта Иван Турицов пък можеше да даде неочакван подарък на Полша, но с решителна намеса блесна нашият капитан Даниел Наумов.

Михаил Касабов: Между мен и Лечков няма никакъв проблем

Михаил Касабов: Между мен и Лечков няма никакъв проблем

"Никакъв, никакъв проблем няма"

Последното събитие в срещата, което тотално отчая съперника на "лъвовете" беше червеният картон на опорния им халф Фила, който беше изгонен заради псувни по адрес на главния съдия от Украйна. Последваха и добри шансове пред Калоян Кръстев, който също можеше да се разпише, но днес късметът не беше на негова страна.

Снимка 453075

Източник: LAP.bg

В края на месец март догодина, селекцията на Александър Димитров приема у дома връстниците си от Естония.

БЪЛГАРИЯ - ПОЛША 3:0

1:0 Йорданов (43"), 2:0 Иванов (51"), 3:0 Иванов (61")

СТАДИОН: "Славия"

СЪДИЯ: Ю. Корзюк (Украйна)

БЪЛГАРИЯ: Наумов, Турицов, П. Христов, А. Христов, Лясков, Найденов, Антов, Котев, Иванов, Кръстев, Йорданов (резерви: Дюлгеров, Чандъров, Гаврилов, Илиев, Ковачев, Минчев, Русев, Тилев, Янков)

ПОЛША: Грабара, Гумни, Валукиевич, Собочниски, Пестка, Листовски, Фила, Богуж, Амброзиевич, Климала, Йозвяк (резерви: Булка, Бида, Ковалчик, Луйзиуж, Модер, Плахета, Шлиж, Томчик, Вишниевски)