Безпрецедентно удължаване на извънредното положение в Унгария може да провали баража за европейското първенство по футбол, информира агенция "Фокус".

УЕФА определи двубоя между България и Унгария да се играе на 4 юни на стадион "Васил Левски". Доскоро унгарците дори не бяха спрели вътрешното си първенство, но вече са сред страните с най-драконовски мерки в Европа.

Правосъдният министър на Унгария Юдит Варга поиска вчера да се гласува проектозакон, според който извънредното положение в страната ще се удължи чак до края на 2020 година. Мерките наистина са крайни, като предвиждат разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на всякакви спортни и културни събития, както и избори или референдуми в периода.

УЕФА насрочи нова дата за баража ни срещу Унгария

УЕФА насрочи нова дата за баража ни срещу Унгария

Научете подробности!

Ако това бъде прието в Унгария, няма как националният отбор да пристигне в София в началото на юни. Известно е, че всички федерации гласуваха единодушно за отлагане на Евро 2020 с една година.

Не е ясно обаче, ако Унгария откаже да се яви на баража с България в София, дали решението й ще бъде одобрено от европейската централа или ще й бъде наложена служебна загуба.

По-силна България през юни

По-силна България през юни

Коронавирусът накара света да притихне