България приема Ирландия в решителен двубой от квалификационна група 8 за Световното първенство в ЮАР. Пред тима на Станимир Стоилов единствената алтернатива е победата, защото ирландците имат 5 точки и мач повече от нас.
При успех "трикольорите" ще се превърнат във фаворити за второ място в групата.

Срещата е днес от 20,30 часа на националния стадион "Васил Левски" и трябва да даде отговор ще успее ли това поколение да се класира за световно първенство. Със сигурност Димитър Бербатов и компания ще имат подкрепата на препълнените трибуни, тъй като всички билети за двубоя вече са разпродадени.

Селекционерът на България Станимир Стоилов ще заложи на Димитър Иванков в рамките на вратата. Като ляв бек ще оперира Живко Миланов, докато отдясно Мъри ще гласува доверие на ветерана Радостин Кишишев. Игор Томашич и Илиян Стоянов ще бъдат централната двойка бранители. В средата на терена единствената въпросителна е дали Благой Георгиев или Димитър Телкийски ще започне като титулярен десен халф. Отляво Мартин Петров ще тормози отбраната на съперника, докато като централните  халфове Стилиян Петров и Станислав Ангелов трябва да градят играта на нашите. В нападението двойката е в състав Димитър Бербатов - Валери Божинов. Очаква се Стоилов да изнесе Божинов на върха, докато Бербатов да действа от втора линия.

В навечерието на мача се оказа, че контузията в коляното на стълба в защитата Ричард Дън е по-тежка от очакваното. Съотборникът на Мартин Петров и Валери Божинов държи на всяка цена да играе на "Васил Левски", но боеспособността му ще бъде ограничена до минимум. Вариантът е Дън да излезе на инжекции, но няма гаранция, че ще може да издържи цял мач. Аут за срещата със сигурност са Кевин Дойл и Дарън Гибсън, а това на практика означава, че отбраната става най-уязвимото звено на съперника. Най-голямата опасност за вратата на България със сигурност се очаква да дойде от Деймиън Дъф и Роби Кийн, които показаха през последните години, че са изключително полезни футболисти.

EТО КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА БЪЛГАРИЯ:


 

колаж: Football24.bg