След като приключи темата "Етър", Красимир Балъков говори пред колегите от "Диема" и за предстоящите мачове на България от квалификациите за юбилейното Евро 2020. Бала изрази надежди, че "лъвовете" ще покажат добро лице още при визитата си на Чехия.

"Трябва да превключа много бързо на вълна "национален отбор", защото няма никакво време. Ще се опитам по най-бързия начин да предам на футболистите това, което искам да играят. Малко е времето, изключително малко. Много проблеми имаме с контузени. Ние затова сме там - да ги мотивираме, да ги вдигнем и да използваме малките си шансове", обясни специалистът.

"Ще излизаме всеки мач за победа, ще опитаме да вкараме самочувствие. Ще искаме не просто да не допускаме голове, а и да вкарваме. Ще се опитам да го предам това на играчите. Ако имаме късмет в мача срещу Чехия да вземем нещо, самочувствието само ще дойде", добави Балъков.

"Всеки един българин иска да се класираме на Европейското. Не трябва да бягаме от нашата реалност - 15 години не сме се класирали на голям форум. Трябва да оправим малко самочувствието и заряда на отбора. Не, че преди не е имало, но идват непостоянни изяви и те пречат за класиране", коментира той.

Балъков: Като се обърне каруцата, причини много

Балъков: Като се обърне каруцата, причини много

"Мачът беше равностоен - борба по целия терен"