Бившият национален селекционер по футбол Красимир Балъков уважи премиерата на книгата на гл.ас. д-р Иван Неделчев - "Съвременните психологически и философски аспекти на културизма".

"Тук съм първо, защото Иван Неделчев ми е много голям приятел. Второ, защото нещата, които е написал, са тези, които липсват на нашето общество и футбола ни.

В съвременния футбол сме на светлинни години от съвременните изисквания. Не можем да се обединим, гледаме индивидуалното, а не колективното", започна Балъков.

Той говори и за наскоро подадената оставка като национален селекционер, последвала бурните събития след загубата от Англия с 0:6 на "Васил Левски", довели до напускането и на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Аз съм врял и кипял във футболния бизнес. За мен това вече е назад. Стискам палци на националния отбор. Не съм се виждал с Борислав Михайлов. След такива ситуации човек има нужда от време, за да намери себе си. Сигурно ще се видим.

Всичко е минало и заминало, не искам да коментирам станалото на "Васил Левски". Това за мен е инцидент, който трябва бързо да забравим и загърбим. Не говоря за расисткия скандал, а за нещата след мача.

Грешки допускаме всички, аз не правя изключение. Ако бях останал за баражите, може би щях да анализирам грешките си. Говорихме с Георги Дерменджиев. Казахме си много неща. Пожелавам му успех и стискам палци за мачовете през март. Те са фокусът, всичко друго е подготовка за тях.

Балъков и Дерменджиев ще се срещнат утре

Балъков и Дерменджиев ще се срещнат утре

"Имах план и този план се знаеше от президента на БФС"

Потенциалът на българския национален отбор не може да се покаже заради много фактори, включително и психологически", коментира Балъков пред Sportal.bg.

Той сподели също, че прекарва свободното си време на голф игрището, радва се на внука си и семейството си, а бъдещето му остава открито.