Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира назначаването на Ясен Петров за нов национален селекционер. Бизнесменът разкри какви ще са задачите на специалиста. 

"Всички застанаха зад кандидатурата на Ясен Петров. Трима от 6-7 се съгласиха на разговори - Петров, Георги Дерменджиев и Георги Донков. След дискусия се обединихме около Ясен Петров. Търсим треньор, който да подмлади състава, да даде път на младите, да даде искрица в националния отбор. Сашо Димитров прецени, че за момента е по-добре да води младежкия национален отбор, знаете, че имахме добри резултати. Да спрем със спекулациите, че някой се бърка на националния треньор. Това наистина са спекулации. Никой не се бърка в определянето на състава - няма такова нещо и не е имало! Ясен Петров трябва да изгради нов гръбнак на националния отбор от млади футболисти. Договорът е такъв, за да може новото ръководство да направи промени, ако прецени. Нямаме футболисти в Англия, Испания, Франция. Новият треньор ще прецени кои да покани в отбора, той ще проследи подготовката на клубните отбори и формата на съответните футболисти. Ивелин Попов има какво да даде още на националния отбор", каза Фурнаджиев пред БНТ.

"Моето лично мнение е, че няма смисъл да се избира временно ръководство на БФС за пет месеца. Не е сериозно да се избере ръководство за такъв кратък период. Това е мое лично мнение, не казвам, че ще го отлагаме. На следващия Изпълком една от точките ще бъде новият конгрес. Как трябва да изглежда новият Изпълком? Това зависи от президента, няма как да отговоря на този въпрос. Предполагам, че ще има 4-5 кандидатури за президентския пост, всеки от тях ще дойде със своите екипи", заяви още Фурнаджиев.

"Гергинов е принципен човек, на него не може да му се влияе, авторитет е в съдийството. Убеден съм, че той ще внесе нужното спокойствие в българския футбол. Обучението за въвеждането на ВАР системата върви по график, договорите и финансирането са осигурени", добави футболният шеф.

От Индия до Бразилия - световен отзвук за Ясен Петров

От Индия до Бразилия - световен отзвук за Ясен Петров

Очаквано, най-голям е интересът в Китай, където Петров е боготворен