Младата звезда на Англия Тами Ейбрахам разкри, че отборът е готов да напусне терена в двубоя срещу България, ако от трибуните се чуят расистки обиди.

Протоколът на УЕФА в подобна ситуация включва три стъпки. Първата е съдията да спре за минута мача и да поиска призоваване по уредбата за спиране на обидите. Ако те продължат, той може да прекрати мача за по-дълго и да последва по-сериозен призив. Третата стъпка е прекратяване на двубоя.

Ивелин Попов подкрепи кампания срещу расизма

Ивелин Попов подкрепи кампания срещу расизма

"Нека фенове, клубове и играчи да бъдем заедно заради това, което обичаме - футбола!"

Всички от тима на Гарет Саутгейт са минали този инструктаж. Но капитанът Хари Кейн е обявил, че при обиди към някой от тима в София, целият отбор е готов да излезе на минутата от терена, независимо какъв е резултатът. 

"Запознахме се в детайли с процедурата на УЕФА при расизъм. Но Хари Кейн обяви, че всички ще излезем от терена, ако дори само един от нас бъде обиждан. Ако се случи и има предупреждение на стадиона, а после обидите продължат, ние излизаме и не ни интересуват последствията.

Хари беше прав като каза, че ако обидят дори един от нас, значи обиждат целия отбор и нямаме място на терена в такава обстановка. Все пак ще се съветваме на терена и с ръководителите си, ако такова нещо се случи. Надявам се да няма нужда", заяви Тами Ейбрахам.