Дисциплинарната комисия в италианския футбол все още не е наложила наказания за расистките обиди на тифозите на Аталанта към футболистите на Наполи Калиду Кулибали и Андре Франк Замбо Ангиса, но остави разследването на случая на Федералната прокуратура.

"Тъй като не можем да вземем компетентни решения за дискриминационните песни, които се чуха от някои привърженици от Курва Норд Пизани в близост до тунела, откъдето излизат футболистите, по адрес на Кулибали и Ангиса от Наполи, оставяме случая на Федералната прокуратура. Клубът Аталанта ще съдейства за разпознаването на виновните", пише "Гадзета дело Спорт".

От Аталанта вече публикуваха позицията си, че "всяко поведение, което не съответства с принципите на цивилизованост и възпитание, които винаги са били следвани от клуба, ще бъде порицавано. Не искаме и го подчертаваме - да даваме гласност на субекти, които нямат нищо общо с нашата среда, и ще съдействаме на компетентните органи, за да може имиджът на отбора и на град Бергамо да бъде защитен".

Симоне Индзаги: Продължаваме гонитбата с Милан и Наполи

Симоне Индзаги: Продължаваме гонитбата с Милан и Наполи

Имаше дузпа и смятам, че трябваше да бъде зачетен още първият гол, споделя специалистът