Взаимоотношенията между футболистите на Наполи и президента Аурелио Де Лаурентис продължават да са обтегнати до краен предел, независимо че през последните дни остана впечатление за потушаване на конфликта. "Tuttosport" твърди, че босът се консултира с адвокатите по въпроса как да съди играчите си.

Недоволен от резултатите, в началото на месец Де Лаурентис нареди на тима да отиде на лагер след двубоя срещу Ред Бул (Залцбург). Играчите обаче се прибраха по домовете си. Треньорът Карло Анчелоти зае страната на състезателите, с което допълнително ядоса Де Лаурентис. Отделно играчите бяха глобени с част от заплатите си, а и получиха забрана да дават интервюта.

Де Лаурентис не би се разделил с акциите на Наполи за по-малко от 900 млн. евро

Де Лаурентис не би се разделил с акциите на Наполи за по-малко от 900 млн. евро

Бизнесменът е собственик на клуба от 15 години

Изглеждаше, че нещата са се нормализирали, докато снощи клубът не излезе с предупреждения към своя играч Елиф Елмас. Той си позволи да даде интервю, докато е с националния тим на Северна Македония. Това не се хареса на боса на неаполитанците.

"Наполи може да потвърди, че Елмас е говорил с медиите без разрешение на клуба, докато тече забраната за даване на интервюта. В тази връзка клубът си запазва правото да предприеме съдебни действия срещу него", се казва в становището на неаполитанците.