Адвокатът на Наполи Матия Грасани настоя, че клаузата в договора на Лучано Спалети с тима от Неапол е валидна както за клубове, така и за национални отбори и "трябва да бъде изцяло уважена".

"Наполи не изиска компенсация, след като Спалети реши да прекрати по-рано контракта си с клуба, но треньорът заяви, че няма да поема ангажименти през сезон 2023/2024 и това важи както за клубни отбори, така и за национални", заяви Грасани пред италианското радио Punto Nuovo.

Лучано Спалети е сочен за основен кандидат за овакантения от Роберто Манчини селекционерски пост начело на Италия, а местната федерация не възнамерява да плати клаузата от 3 милиона евро, за която специалистът се бе споразумял с Наполи при напускането си след края на миналия сезон в Серия А.

Спалети се разбра с Италия

Спалети се разбра с Италия

"Наполи трябваше да се защити с финансова компенсация, ако треньорът не уважи споразумението. Няма разлика между клубове и национални отбори. След почти седмица на слухове Спалети все още не се е обадил на Ле Лаурентис или на друг в Наполи. Нито той, нито адвокатите му са го направили и това дава храна за размисъл. Уважението на правилата е фундаментално във всяко отношение. Клаузата не е нещо незначително", добави Грасани.

"Федерацията принадлежи на всички, но няма роля в тази ситуация. Те могат да платят освобождаващата клауза чрез третата страна, спонсор или дори Спалети.

Той заслужава да застане начело на националния отбор, адекватен кандидат е, но подписа споразумение на 18 юли 2023 година и то не може да бъде поставен под въпрос след един месец. То позволи освобождаването на Спалети без пари, така че трябва да бъде уважено изцяло, а не частично", каза още адвокатът на Наполи.