Три седмици преди старта на рали “Дакар” 2012 в Аржентина, подготовката на българските участници за легендарната надпревара е в своята финална фаза.

Състезателните ATV-четириколки, асистентският камион и прес-автомобила на отбора Рали Рейд.БГ вече отпътуваха за Аржентина с ферибота на организаторите.

На 1 януари 2012 г, под стартовата арка в курорта Мар Дел Плата ще застанат българските състезатели в най-тежкото рали на света. Петър Ценков ще запише своето второ участие в рали “Дакар”, а съотборникът му Младен Вачков ще дебютира на южноамериканска територия.

Двамата ни пилоти ще разчитат на главния механик Димитър Ортаков и топ състезателите ни по оф-роуд Руси Русев и Руслан Трифонов, които също ще са част от асистентския екип на отбора.

Участието в рали “Дакар” далеч не започва на старта в Аржентина. Не по-малко важна от уменията на пилота и издръжливостта на машината е подготовката за състезанието.

Подготовката на Спортен клуб „Рали Рейд.БГ” за ралито, започна скоро след финала на предишното му издание. Състезателните машини тази година са тунинговани изцяло в България от Петър Ценков и с помощта на механиците и инженерите от Авиокомпания „Карго Ер”. Специалните изработки и тунинг части са направени от механика на отбора инж. Димитър Ортаков.