Състезателят ни на офроуд Тодор Христов потвърди, че ще участва на рали "Дакар 2013" с македонски лиценз. Като доказателство той е публикувал в интернет документа от македонската федерация, за която ще кара.

До този парадокс се стигна, след като лицензът на българската федерация по мотоциклетизъм бе отнет за неопределено време, заради неизплатени близо 1 милион евро такси по домакинствата на световни и европейски шампионати. Родните състезатели няма да могат да участват в международни състезания, а промоутърът "Ютстрийм" е спечелил дело за сумата от 5 милиона евро срещу федерацията.

Христов е капитан на единия наш отбор на "Дакар" - Bulgaria Off-Road Team, който включва и общинския съветник от София Орлин Алексиев, който прие предизвикателството да участва с джип при най-добрите професионалисти в кралския клас. Навигатор в BMW Х1 на Алексиев е Пламен Николов. В тима са още механиците Калин Митов и Траян Траянов, ел. специалистът и водача на кемпера Дилян Иванов, както и хората в репортерската кола  - Енчо Кръстанов и Румен Петков.

"Тази година ще вея два байряка. Вече съм в Лима и влизам в атмосферата на състезанието", казва Христов.

Вторият български тим на "Дакар" се състои от пилота Петър Ценков и навигатора Иван Маринов със състезателния автомобил Opel Antara RR.