В края на тази седмица предстои вторият кръг от Българския шампионат за туристически автомобили. Домакин на състезанието ще бъде Русе, като по традиция трасето е организирано на пътния възел за София. Затворен маршрут "Русе" бе предвиден за изминалата седмица, но поради ремонтни работи по настилката на пистата бе изместен с една седмица.

Организаторите на състезанието са получили рекорден брой заявки за участие. След изключителния интерес към състезанието във Велико Търново, публиката в Русе ще може отново да се наслади на много и интересни автомобили. Осемдесет пилоти са подали своите документи, а се очаква, че техния брой ще нарастне непосредствено преди техническият преглед.

Изключително интересна ще е борбата в група Х и по-специално в клас Х4, където са заявени 9 машини. След победата си в първия кръг, Любомир Мечков (Джордан Рейсинг, Форд Ескорт Косуърт) ще има сериозна конкуренция в лицето на Александър Бох (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9), дебютиращия за този сезон ю Костадин Щерев (Ефко Рейсинг, Субару Импреза) и неубедително представилия се в Търново Пламен Атанасов (Пантарей, Фолксваген Голф).

Всички лидери в другия най-силен клас А8 ще бъдат на линия. Илия Царски (Ромпетрол, Мицубиши Лансър Ево 9) ще се бори за втора поредна победа. Основни негови конкуренти ще са шампионът за миналата година Борис Борисов (Приста Ойл Рали Тийм, Мицубиши Лансър Ево 9), отпадналия във Велико Търново Румен Дунев (Халволайн Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) и Николай Паунов (Бета Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9).

Под въпрос е участието на Борис Григоров (Илиев Рали Тийм, Субару Импреза). Талантливият пилот от Видин все още не е възстановил състезателният си автомобил, след като катастрофира в рали Миле Миля. Григоров заема втората позиция в класирането с 8 точки.

Друг отсъстващ е Искрен Маринов (АРТ Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 8). Шампионът в картинг шампионатите Маринов, направи тежка катастрофа в първия си старт от рали шампионата край Костенец и автомобилът му не може да бъде възстановен за този уикенд.

По традиция двете квалификационни сесии за всички групи ще се проведат в Събота, а състезанието е в Неделя.