Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да завърши спринтовото състезание на "Хунгароринг" от осмия кръг за сезона.

Дебютантът на ART Grand Prix стартира пети, проведе няколко оспорвани битки и участва в два инцидента - първо с Зак О"Съливан и след това с Пепе Марти в 17-ата от общо 19 обиколки, като Никола спря след втория инцидент заради повреда в окачването. Двамата с Марти се удариха след рестарта за финалния спринт, когато Марти атакува от външната страна на първия завой.

"Днес допуснах грешки, които се отразиха на представянето ми и битката за първите ми точки във Формула 3 - заяви след края на състезанието разочарованият Никола. - Извадих лош късмет с колата на сигурността, тъй като до нея имах аванс пред преследвачите ми. Знаем какво трябва да направим утре, днес времената ми бяха добри, ще се изправим отново и се надявам на успешен край на уикенда."

Заради инцидента с Марти Цолов е наказан с 5 секунди, но тъй като не завърши състезанието, санкцията се трансформира в преместване с 3 места назад на стартовата решетка.

Така утре за основната надпревара Никола ще потегли 10-и, а състезанието стартира в 9:25 часа българско време.

Никола Цолов завърши на 13-то място в основното състезание на "Силвърстоун"

Никола Цолов завърши на 13-то място в основното състезание на "Силвърстоун"

Следващият, осми кръг от Формула 3 ще се проведе в периода 21-23 юли в Будапеща, Унгария