Насер Ал-Атиях (Катар) с Бъги от отбора на Ред Бул спечели третия етап в тазгодишното издание на рали Дакар 343 км от Писко до Наска като даде време от 2:30:14 ч. Втори остана Роби Гордън (САЩ) с Хамър с изоставане от 1:18 мин. Трети завърши Стефан Петерханзел (Фр) с Мини на почти 4 мин. от победителя. Основният съперник на Петерханзел Карлос Сайнц (Исп) с Бъги се движеше на една минута изоставане през първата част от отсечката, но след това получи проблеми в електрониката и загуби половин час.

Това обаче беше достатъчно за французина, за да оглави генералното класиране след третия етап. Втори е Ал-Атиях на 6:33 мин. а трети аржентинецът Лусио Алварес с Тойота на 18:11 мин. Сайн е десети на 42:42 мин.

Двата български екипажа успешно стигнаха до финала на етапа. Петър Ценков с Опел даде 94-то време с изоставане от 3 часа, а Орлин Алексиев с БМВ завърши 104-ти на 3 часа и половина от победителя. Така и двамата ще стартират в четвъртия етап като Алексиев е 102-и на близо 8 часа, а Ценков -122-и - на 11 часа.

При АТВ-тата Тодор Христов с Ямаха преодоля етапа при АТВ с 30-то време и е 30-ти в генералното класиране с иоставане от 5часа и половина. Победител в етапа беше и водачът в класирането Маркос Патронели от Аржентина с Ямаха.

При мотоциклетистите спечели Франсиско Лопес (Чили) с КТМ, а начело в генералното класиране излезе Сирил Деспре (Фр) с КТМ с аванс от 2:51 мин. пред Лопес.

При камионите водач е Жерар дьо Рой (Хол) с Ивеко.

Днес е 4-ият етап Наска – Арекуипа (717 км/288 км).